Sunday, 29 April 2012

PWTC!! i'm coming :)

Going to book fair at PWTC tomorrow...hope dapat jumpa Fatimah Syarha..penulis novel islamik yg terkenal..amin

Monday, 3 October 2011

women...


indahnya mata memandang kartun animation wanita pakai tudung yang labuh..
(gmbr di atas dan gmbr di wallpaper blog saya) 
kalau kartun pakai cantik..kte manusia (wanita ) yg sebaik-baik ciptaan Tuhan ni lagi cantik..
tutup aurat kan lagi bagus :)
sikit2 lama2 jadi bukit kan3..


Alhamdullilah :)

berita hari ini ...

SMKPJI - hari ini budak2 form 1 ada seminar solat kat surau..and then masa yg
                  sama ktorang ( me, khatijah, marjan ) nak solat zohor kat surau tu and
                     kebetulan jugak budak2 form 1 br abis seminar..ustzh pon suruh marjan
     jadi imam kepada adik2 junior sekalian..terkezutt dibuatnya..
              mana taknya..ktorang mana pernah imamkan "besar-besaran" tau..
slalu ngan kwn2 je..saya pulak ditugaskan utk baca iqamat..
               mula2 x nak..malu2 kucing **..and then fikir punya fikir..demi meraih
        pengalaman dan pahala serta maruah sebagai senior..buat je lah..
                    Alhamdulillah..semuanya berjalan dengan lancar..rasa seronok pulak..^_^
            next time saya rasa nak jadi imam pulak..suka sangat..manisnya tadi..
ada hikmah atas apa yg berlaku..pengalaman baru,
hilang rasa takut...








alahamdullilah sngt2..syukron jazillun ya Allah.. ( btol ke x ckp arab ni)..hentam sajalah
belajar dr kesilapan.. " anyone tegur2 kalo salah ye "

Saturday, 24 September 2011

AMINA SYAFINAZ BT AHMAD NASARUDDIN
17 OGOS 1995
20 RABIULAWAL

:)

Friday, 12 August 2011

Tazkirah SMP 3 by Pn.Nafisah

Kepentingan bersahur :

  1. Supaya kita dpt bertahan di siang hari, membekalkn tenaga
  2. Mendapat pahala, ibadat sunat serta ianya amalan Rasullulah S.A.W
  3. Bersahur akan membezakan puasa antara orang Islam dengan orang Yahudi (orang Yahudi tak bersahur)
  4. Memberi peluang kpd orang muslim utk beribadat kpd Allah S.W.T (buat solat2 sunat ke)

*seeloknya lmbt2kn bersahur..15 minit atau 20 minit sebelum azan subuh
* jgn tunjuk dekat org yg bkn Islam kte ni lemah kerana puasa..kte mesti kuat!

p/s: dak2 cina kat skola sume ada tanya "eh, how you all puasa ek..so panas la.."..dorang org bkn Islam
rasa panas sedangkn kte sume org Islam rasa biasa je dlm bulan Ramadan ni..kerana Allah memberkati
orang2 yg berpuasa..

Tazkirah SMP 2 by Ustzh.Suhaida


.Ramadan terbahagi kepada 3 bahagian :
  • 10 hari yg pertama = rahmat
  • 10 hari yg kedua = pengampunan
  • 10 hari yg ketiga = jauh daripada azab api neraka


* Remaja yang paling disayangi Allah S.W.T ialah remaja yang
sentiasa mengingati Allah dan sentiasa beribadat kepadaNya.

* Jika Allah sayang kita, manusia pon sayang kita. 
Jika Allah benci kita, manusia pon benci kita.